Line Nagell Ylvisåker

Adresse

Vei 236-57
9171 Longyearbyen

Telefon

95948554

Mobil

95948554

E-post

line@ylvisaaker.com

Kort om meg

Eg har jobba som fotograferande journalist i Svalbardposten sidan 2006, og kjenner både folk, næringsliv, kultur, historie og natur. Våren 2018 bytte eg ut fast jobb med bokprosjekt og frilansliv.

Biografi

Eg er frilansjournalist og forfattar. I tolv år fram til mai 2018 jobba eg som journalist og i periodar konstituert redaktør i Svalbardposten.

Våren 2020 ga eg ut sakprosaboka: «Verda mi smeltar. Å leve med klimaendringar på Svalbard». 
Dei siste åra har eg frilansa for fleire aviser og magasin, mellom andre BT Magasinet, Dag og Tid, Arkitektnytt, NRK og High North News. Eg skriv både feature, nyhendesaker og kommentarar på nynorsk og bokmål. Eg har òg teke oppdrag for TV.

I 2017 fekk eg og Hilde Røsvik Troms journalistlag sin journalistpris for ein artikkelserie om skredet i Longyearbyen i 2015. I 2018 fekk eg Landslaget for lokalaviser sin journalistpris for ein artikkelserie om reiselivet på Svalbard og arbeidsvilkåra for guidane der.

Eg har bachelor i journalistikk frå Oslo Met og master i journalistikk frå Universitetet i Oslo. I masteroppgåva fordjupa eg meg i A-magasinet og reportasjen.

Eg kjem frå Sogndal, men bur no i Longyearbyen saman med mannen min Trond, Lotte (7) og Nor (5).

Målform

Bokmål, Nynorsk

Språk jeg behersker

engelsk

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans