Ragnar Skre

Adresse

Kvernabekkvegen 72
5243 Fana

E-post

rs@middleoak.org

Mobil

+47 90127524

Kort om meg

Utenriksreporter Ragnar Skre, har vært basert i Tbilisi, Georgia, 2007-2012 og i Brussel, Belgia fra 2012 til 2022. Han leverer artikler, bilder, lyd og video og tar oppdrag etter avtale.

Biografi

Ragnar Skre (f. 1969) har vært basert i Tbilisi, Georgia, fra 2007 til 2012, og deretter vekslet mellom Tbilisi og Brussel. Bor for tiden i Fana, sør for Bergen. Han dekker primært Sørøst-Europa og Kaukasus, samt fiskeri.

Han er kanskje mest kjent for sin dekning av Georgia-krigen i 2008 for Aftenposten, og reaksjonene på at den georgiske ungdomspolitikeren Tamta Liparteliani ble drept på Utøya i 2011. I mars 2016 dekket han terrorangrepene i Brussel for NRK Dagsrevyen.

Ragnar har vist særlig evne til å komme nært innpå mennesker på de stedene han reiser, og mange av reportasjene hans har fanget opp stemningsbølger og viktige endringer i et land.

Han har noen ganger bidratt til å gi lokalbefolkningen en stemme på steder der det er et norsk engasjement, slik som i artiklene hans om ofrene for UDs prosjekt for rettsreform i utlandet, Styrkebrønnen. Dette har bidratt til en offentlig debatt om problemer som har lett for å bli oversett hjemme i Norge.

Ragnar har levert materiale for de fleste landsdekkende norske aviser, samt NRK (radio, tv og nett).

Fagbakgrunn: Utdannet sosialantropolog (cand. polit.) fra Universitetet i Bergen (1999), med feltarbeid om miljødemonstrasjoner i Storbritannia. 

For tiden forsker han på kunnskapsformer med fokus på et norsk vannkraftprosjekt i Georgia, og presenterte et paper om dette ved Central Eurasian Studies Societys regionale konferanse i Kazan, Russland, juni 2016.

Lyd: Olympus LS-10. Bilde: Nikon D-3100.  Youtube https://www.youtube.com/user/rskre

Doner nå: https://www.paypal.me/RagnarSkre

Målform

Bokmål, Nynorsk

Språk jeg behersker

engelsk, fransk, russisk og georgisk

Arbeidsprøver

Dokumenter

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans