Ragnar Skre

Enkelt portrett r s juni 2013

Adresse

Bondgenotenlaan 36
3000 Leuven

E-post

rs@middleoak.org

Mobil

+32 493986570

Kort om meg

Utenriksreporter Ragnar Skre, har vært basert i Tbilisi, Georgia, 2007-2012 og i Brussel, Belgia fra 2012 til i dag. Han leverer artikler, bilder, lyd og video og tar oppdrag etter avtale.

Biografi

Ragnar Skre (f. 1969) har vært basert i Tbilisi, Georgia, fra desember 2007 til september 2012, og deretter i Brussel, Belgia. Han dekker primært Sørøst-Europa og Kaukasus.

Han er kanskje mest kjent for sin dekning av Georgia-krigen i 2008 for Aftenposten, og reaksjonene på at den georgiske ungdomspolitikeren Tamta Liparteliani ble drept på Utøya i 2011. I mars 2016 dekket han terrorangrepene i Brussel for NRK Dagsrevyen.

Ragnar har vist særlig evne til å komme nært innpå mennesker på de stedene han reiser, og mange av reportasjene hans har fanget opp stemningsbølger og viktige endringer i et land.

Han har noen ganger bidratt til å gi lokalbefolkningen en stemme på steder der det er et norsk engasjement, slik som i artiklene hans om ofrene for UDs prosjekt for rettsreform i utlandet, Styrkebrønnen. Dette har bidratt til en offentlig debatt om problemer som har lett for å bli oversett hjemme i Norge.

Ragnar har levert materiale for de fleste landsdekkende norske aviser, samt NRK (radio, tv og nett).

Fagbakgrunn: Utdannet sosialantropolog (cand. polit.) fra Universitetet i Bergen (1999), med feltarbeid om miljødemonstrasjoner i Storbritannia. 

For tiden forsker han på kunnskapsformer med fokus på et norsk vannkraftprosjekt i Georgia, og presenterte et paper om dette ved Central Eurasian Studies Societys regionale konferanse i Kazan, Russland, juni 2016.

Lyd: Olympus LS-10. Bilde: Nikon D-3100. Live video via Periscope https://periscope.tv/ragnarskre eller Youtube https://www.youtube.com/user/rskre

Doner nå: https://www.paypal.me/RagnarSkre

Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

engelsk, fransk, russisk og georgisk

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans