Per Asbjørn Risnes

Adresse

Vidars gate 5a
0452 Oslo

Mobil

97079427

E-post

per@paris.no

Kort om meg

Frilansjournalist og forfatter. Driver også Innholdsbyrået IBY as.

Biografi

Journalist siden 1990 da jeg lot meg lokke til å bli svært uerfaren programleder på P3 Radio i Bergen. Gikk på Norsk Journalisthøgskole 91-93, den gangen det fortsatt luktet boller og brød fra Møllhausen bakeri i første etasje.
Jobbet i NRKs Ungdommens Radioavis frem til den nåværende P3 kom i gang. Da flyktet jeg til masterstudie i European Journalism i Århus, Utrecht og Cardiff. I 1994/95 begynte jeg i Bergens Tidende, hovedsaklig med ansvar for magasinet Tid og sted. Kom til Oslo som kulturkorrespondent for BT fem år seinere. Men hoppet av og ble frilanser rundt årtusenskiftet. Har siden den gangen byttet kontorfellesskap sju ganger. Og jobbet som journalist, redigerer og reporter for Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, Kommunal Rapport, Økonomisk Rapport, Aftenposten, Dagbladet, KK, Dinamo og Millimeter Press. Har også hatt redaktør-engasjementer for Cafe Magazine, Gode Rom, Matmagasinet Nord og Propaganda magazine.
I tillegg har jeg fått tid til å skrive noen bøker i infotainmentsjangeren, hovedsaklig rettet mot småbarnsfedre og matinteresserte.  
Startet i 2015 Innholdsbyrået IBY, som blant annet ga ut Godt Brøds kokebok samme år.   

Målform

Bokmål, Nynorsk

Språk jeg behersker

engelsk, tysk

Arbeidsprøver

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans