Lisbet Jære

Telefon

97708148

E-post

lisbet@jaere.no

Kort om meg

Jeg er utdannet journalist fra tidligere Høgskolen i Oslo. Bred erfaring fra utenriksjournalistikk, fagpresse, forskningsformidling og dokumentar. Tidligere leder i Norsk Journalistlags NJ Frilans

Biografi

De 15 årene jeg har jobbet som frilanser har jeg først hovedvekt på utenriksjournalistikk, med research til dokumentarer og med forskningskommunikasjon.

Fra 2007 til 2016 hadde jeg base i Buenos Aires i Argentina, og snakker flytende spansk. I 2012 og 2013 var jeg konstant på reisefot og jobbet i Latin-Amerika og i Afrika for forskjellige oppdragsgivere. I dag har jeg tilholdssted i Oslo men er fortsatt en del på reisefot og også i vakre Storlidalen i Trollheimen hvor jeg kommer fra.  

De temaene som jeg har spesialkunnskap innen er utdanning, klima og miljø, fagbevegelsen menneskerettigheter, internasjonal politikk. Latin-Amerika er et kontinent jeg kan mye om. Jobber også med årsrapporter, for eks for SFI Klima 2050, og tidligere med Flyktningeregnskapet fra Flyktninghjelpen. 

Jeg blir alltid glad for oppdrag, jeg lover grundig research og godt resultat. 

Eksempler på oppdragsgivere
Fagblader: Utdanning; LO Aktuelt, Perspektiv, Tidssrkrift for psykologforeningen, Forskningspolitikk, Forskerforum, Uniforum, Yrke, Naturviterne
Aviser: Aftenposten, Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, Opp 
Dokumentarselskaper: Borgen Production, Speranza film, Nordisk film
Forskningsformidling: SINTEF, Idrettshøgskolen, UiO, NTNU, Norges musikkhøgskole, Politihøgskolen

Målform

Bokmål, Nynorsk

Språk jeg behersker

spansk, engelsk, tysk, bittelitt fransk

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans