Kjetil Johansen

E-post

kjetiljoha@gmail.com

Mobil

41 64 31 94

Kort om meg

Jeg har erfaring med alt fra portrettintervjuer og featurestoff, via anmeldelser og kommentarer, til listesaker og notiser. På print og nett.

Biografi

Frilanser siden 1997. Skriver mest om historie, vitenstoff/forskning og kultur, men interessefeltet er bredt.

Interessert i både enkeltoppdrag og fastere leveringsavtaler. Anmelder gjerne filmer og bøker.

Leverer p.t. flere faste spalter til Aftenposten Innsikt. 

Hadde ansvaret for faste spalter i Levende Historie (2008-15), hvor jeg også var nettredaktør og redaksjonsmedlem.

Har levert stoff til bl.a. Aftenposten Vitenskap, Aftenposten Historie, NTB Tema, A-magasinet, Dagbladet Magasinet, Dagsavisen, Cinema, Film & Kino, Filmmagasinet, All Verdens Historie, Allt om historia (S), HENNE, Mann, Vi Menn, Klassekampen, Morgenbladet, Nysgjerrigper.no, Information (DK), Populär Historia (S) og Allt om historia (S).

Lang fartstid som filmskribent/filmanmelder, bl.a. i Ny Tid 2007-10. Film- og TV-journalist i TV-Guiden Programbladet 2004-10. Har også vært anmelder i bl.a. Mann, Osloposten og NRK.

Bidragsyter til boka "Ten Years of Pain" (om fakirgruppen Pain Solution), Hertervig forlag, 2003. Bidratt på urealisert bokprosjekt for Norsk Folkehjelp, 2012.

Også vært engasjert av BBC Scotland som researcher, "local fixer" og tolk på tv-reportasjer i Norge.
Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

engelsk, svensk og dansk

Arbeidsprøver

Lenker

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans