Jartrud Høstmælingen

Adresse

Turistveien 1783
2372 Brøttum

Telefon

91374941

E-post

hjartrud@online.no

Mobil

91374941

Kort om meg

Blid, utadvendt, positiv og åpen. Er fleksibel på arbeidstider. Lett å samarbeide med. Fotograferer og skriver. Bred erfaring.

Biografi

Oppvokst på Lillehammer, med et par avbrekk i Frankrike og Kenya.
Utdannet Cand.Mag. (Sosionom med videreutdanning i ulandsstudier.)

Jeg har arbeidet som journalist siden 2003, først i lokalpresse i Innlandet, både som frilanser og i ulike vikariater, deretter som frilanser i fagpresse. Var med å bygge opp www.demensinfo.no for Helsedirektoratet i 2010, og var nettredaktør der.
Har en del erfaring fra ukepresse, med saker innen helse, kosthold og human touch.
Jeg har redigert et par bøker, og var i 2012 redaktør for relanseringen av Håndbok for pårørende til personer med demens, utgitt av Nasjonalforeningen for folkehelsen. 

Fikk nylig (2020) stipend fra Fritt Ord for å lage en sak med Norpublica-kollega og frilansjournalist Oddrun Midtbø om oppvekst i asylmottak.

Driver pranava.no  - en blogg jeg startet i 2010 med grønne matoppskrifter og yogainspirasjon.

Har hatt ulike verv i en årrekke for Økologisk Norge  -  inkludert verv i redaksjonssjonsrådet til deres magasin Ren Mat.


Hobbyer: Lager liten økolandsby (økotun) på farsgården på Lillehammer sammen med mine søsken. Hunden Kenai krever sine turer i skog og mark, til felles glede. Praktiserer yoga.

Målform

Bokmål, Nynorsk

Språk jeg behersker

Engelsk (godt)

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans