Ida Madsen Hestman

Adresse

Helgesens gate, 76
0563 Oslo

Telefon

98052865

E-post

ida.hestman@gmail.com

Kort om meg

Kulturjournalist, kritiker og redaktør som primært skriver om film, musikk og popkultur, blant annet for Klassekampen, Montages, og Kulturplattformen TBA - To Be Announced, der hun er redaktør.

Biografi

Ida Madsen Hestman (f. 1986) er en film- og musikkritiker, kulturjournalist og medieviter, med masterutdanning fra Universitetet i Oslo, med fordypning i filmteori, estetikk og maskulinitetsteori.

Hun er grunnlegger og redaktør av kulturplattformen TBA, samtidig som hun skriver om musikk i Klassekampen, og frilanser blant annet for NRK og filmmagasinet Montages.

Som filmkritiker er hun også medlem av FIPRESCI - The International Federation of film Critics. Hun sitter i programrådet til Vega kino i Oslo, og i styret til den nyetablerte musikkfilmfestivalen Sonisk i Trondheim.

Ida Madsen Hestman har lang erfaring som kulturjournalist og kritiker fra flere norske medier og kulturaktører, deriblant VG, Dagbladet, Natt og Dag, Manifest tidsskrift, og Dagsavisen, her hun også har vært fungerende kulturredaktør.

Hun har også vært vaktsjef og programleder i Studio 2 i NRK P2, programredaktør for Tromsø Internasjonale Filmfestival, redaktørassistent i Film fra Sør og kulturredaktør i Rana Blad.

Hun har også bakgrunn fra film- og tv-produksjon, som koordinator, casting, og research for produksjonsselskaper som Monster, Pravda og Teddy TV.


Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

engelsk, svensk, dansk

Arbeidsprøver

Dokumenter

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans