Kort om meg

Leverer stillbilder og tekst i profesjonell kvalitet. Har mest erfaring med feature, human touch og portrett. Jeg er samfunnsengasjert, verdibevisst og idealistisk. Bruker sum livserfaring i yrket.

Biografi

Som frilans fotojournalist i 23 år har jeg levert til de fleste større norske medier, en del magasin "i verden", bøker, organisasjoner og næringsliv. 

Det sies at bildene mine lever.

Flyttet til Sørlandet og ble frilanser fordi jeg fikk daglig omsorg alene for små barn. Med kontor hjemme var jeg fleksibel og tilgjengelig for dem.

Arbeidet tidligere i pressebyrå, ukeblad, interessetidsskrift og avis. 

Har en utvidet cand. mag. utdannelse; sosialantropologi, kriminologi, massekommunikasjon og videoproduksjon. I tillegg har jeg tegne- og maleskole. Spesialiserte meg på foto da jeg var i 30-åra, og tok Norges Fotografforbunds perfeksjoneringskurs i yrkesteori for fotografer. Har jevnlig deltatt på kurs for å øke kvalifikasjonene mine innen tekst, stillbilde og video.

Annen erfaring: Som student i Oslo arbeidet jeg med rusmisbrukere og fysisk funksjonshemmete, på sykehjem og som sydame. Jeg vokste opp i ei lita bygd med dyr, selvberging og praktisk arbeid. 

Det ligger meg på hjertet å heve røstene til dem som ikke klarer det selv. 

Tema jeg har ekstra mye kunnskap om: 
- Barn - vold og overgrep. (Se Arbeidsprøver, dokument med navn "Grenser...".)
- Psykiatri - natur.
- Arbeidsliv - rettferdighet.
- Eldre - velferdsteknologi.
- Tekstiler - produksjon og forbruk.

Laget i flere år mye artikler om interiør og hage.

Se arbeidsprøver under, NB; de nye er langt nede.

Målform

Bokmål, Nynorsk

Språk jeg behersker

engelsk

Arbeidsprøver

Dokumenter

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans