Eivind Skrødal

Adresse

Keysers gate 2B, 302
0165 Oslo

Telefon

91559271

E-post

eivind.skrodal@gmail.com

Mobil

91559271

Kort om meg

Erfaring fra NRK P2, lokalavis og lokalradio (Henholdsvis, OPP & Radio E6, samt VårtOslo). Politikk, innenriks, utenriks, kultur, feature. I nettsakene vedlagt har jeg også vært fotograf.

Biografi

Da jeg fullførte utdannelsen i Tekst og skribent, hos Westerdals (nå Kristiania), tok det ikke lang tid før jeg reiste opp til Oppdal for å jobbe i lokalavisa OPP, samt Radio E6. Sommerjobb i lokalavis gir mye verifull erfraring, og jeg er prisgitt utrolig dyktige og varme kollegaer der - som ikke bare viste meg hvordan man jobber redaksjonelt, men også ga meg rom til å teste ulike formater. I løpet av ganske kort tid i avisa fikk jeg ansvaret for å holde i den daglige lokalradiosendinga deres, altså Radio E6, som sender på nettet til Nea Radio i tidsrommet 09:00-10:00 på hverdager. Jeg koste meg gløgg ihjel med å kjøre radiosendinger hver dag, men også med å kjøre ut til bønder og andre som bor i utkantet. Bare synd at dette var den våteste sommeren siden 1998 i Oppdal. Klart, fra et journalistisk perspektiv så ble dette en gullgruve, så om noen trenger en journalist til å skrive inngående om alle rasene som gikk i fjellområdene i sommer - så er jeg deres mann. 

Tilbake i Oslo ventet den usikre frilanstilværelsen, jeg har vært tilknytta VårtOslo i tidsrommet september/oktober 2023 - blant annet med dekning av SV og Rødts valgvaker ved bydels- og kommunevalget i Oslo. 

Siden har jeg fått kontrakt i NRK Kulturavdelingen, og har rukket å skrive en håndfull intervjuer. Jeg har så langt fungert som researcher, forhåndsintervjuer og manusforfatter - da i programmet Studio 2. Av intervjuene jeg har skrevet så er det kun "Ny film om Vidkun Quisling" som ligger ute som podkast, dette er blant annet på grunn av rettighetsforhandlingene som pågår med tanke på musikk i NRK Radio-appen. 

Målform

Bokmål, Nynorsk

Språk jeg behersker

norsk flytende, engelsk (flytande)

Arbeidsprøver

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans