GURI CHARLOTTE WIGGEN

Adresse

Fjordgata 28
7010 Trondheim

E-post

guriw@broadpark.no

Mobil

90753227

Kort om meg

Den norske journalisten som skriver mest fra Mali (on site) en av verdens 10 mest underrapporterte kriser. Mastergrad i Utviklingsstudier, kvinner og likestilling, portretter, feature og nyheter.

BiografiGuri C Wiggen: Erfaren journalist med Internasjonalt Diplom i Journalistikk, Mastergrad i Utviklingsstudier fra Mexico og Gender studier fra Nicaragua. Jobber for en rekke aviser og tidsskrifter. Har publiserte mange artikler fra Mali siden 2013 fram til i dag, seniorkonsulent for Afrikas største kompetanse-kvinnenettverk i Elfenbenskysten, COCOFCI. 

Har mottatt flere reisestipender fra Institutt for Journalistikk og fra Fritt Ord. Forfatter av boka fra Almisser til Verdighet – mikrokreditt for fattige, Civita 2005. Styremedlem i Norsk Journalistlag Frilans 2014-2016. Styremedlem i Mikrofinans Norge fra 2007- 2016. Kurset i Utenriksjournalistikk i The Guardian. Redaksjonsmedlem av www.Afrika.no, Fellesrådet for Afrika. 

Fokus:samfunn, fattigdomsbekjempelse, miljø, kvinners rettigheter og likestilling, pressefrihet, sikkerhetssituasjonen i Sahel, entreprenørskap og relaterte utviklingsspørsmål.

SHORT BIO: 
Startet som frilans-journalist i krig- og konfliktområdet Nicaragua som 20-åring, bodde i Mellom - Amerika over ti år. Tidligere Konsulentoppdrag for NGO-er og FN i Nicaragua, samt journalistikk derfra. Utviklingsstudirer i Mexico. Kommunikasjonsrådgiving for beredskapsstyrken i Flyktningehjelpen i 2012, resulterete i interesse for Sahel/Mali. Tidligere medarbeider i Electra Media, Stockholm, jobbet mer dokumentarfilmer solgt til nordiske tv kanaler, tidligere frilansjournalist for IPS (Inter Press Service) fra 1999-2004. Skriver for en rekke  tidsskrifter, aviser samt nett-publikasjoner og holder foredrag og coacher i kommunikasjon. Jobber i Mali og Elfenbenskysten, konsulent-oppdrag for COCOFCI, Vest-Afrikas største kompetansenettverk for kvinner. 


Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

norsk, spansk, engelsk og fransk

Arbeidsprøver

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans