Toralf Sandåker

Adresse

Dietrichs vei 12
3117 Tønsberg

E-post

ts@mimesis.no

Mobil

+47 971 82 675

Kort om meg

Fagjournalist, fotograf og grafisk designer som jobber med medier, samfunn og teknologi. Bosatt i Tønsberg. Skriver, fotograferer (stillbilder og video), designer, holder foredrag og redigerer.

Biografi

Redaktør av det digitale magasinet Fotomag. Forfatter av boken «Se med kamera» (2013), som jeg også har designet og produsert, samt levert de fleste fotografier og illustrasjoner til. Skriver artikler og holder foredrag, kurs og workshops om de fleste emner innen bildekommunikasjon.

Siden 2000 har jeg som frilanser særlig jobbet med å formidle fagstoff om medieteknologi, og har gjennom 2000-tallet bl.a. vært ansvarlig for hundrevis av artikler om og tester av fotografi, fototeknikk, utstyr og andre bilderelaterte emner. Jobber med hele «næringskjeden» som journalist, fotograf, videofotograf, redaksjonell designer og med produksjon av trykksaker og nettpublikasjoner. Designer Wordpress-sider, malstyrte eller fra grunnen.

Har siden slutten av 1980-tallet jobbet med kompetanseutvikling og foredrag i medieteknologi mot mediebedrifter, forlag, journalister og fotografer, bl.a. som kursutvikler og -leder for Grafisk Institutt på 1990-tallet. Levert en rekke artikler og bilder til bøker, tidsskrifter og aviser i inn- og utland.
Fast tilknyttet papirmagasinet Fotografi som frilans teknisk redaktør fra 2001 til 2019, og mange år som redaksjonsmedlem i AGI Norsk Grafisk Tidsskrift (nå "Sign og print").

Min CV kan leses på www.mimesis.no.

Målform

Bokmål

Arbeidsprøver

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans