Roy Freddy Andersen

Roy freddy andersen kopi

Adresse

Lichtenauergasse 1/Top 7
A-1020 Wien

Telefon

+436766842672

E-post

roy@pencil.no

Mobil

+436766842672

Kort om meg

Erfaren journalist og redaktør, nå bosatt i Wien, Østerrike. Jobber for norske aviser på papir og nett, radio og magasiner. Bor midt i smørøyet – dekker Sentral-/ Øst-Europa. Tar også andre oppdrag.

Biografi

Jeg har over 20 års erfaring fra mediebransjen, først og fremst som redaktør og utenriks- og sportjournalist. Jobbet i VG i over ti år og var avisens USA-korrespondent i New York fra 2002 til 2005.

Som utenriksjournalist har jeg reist på mange store og dramatiske hendelser og har god felterfaring fra "vanskelige" geografiske områder. Jeg har skrevet og arbeidet med alle typer saker, men har en forkjærlighet for reportasje/feature og kommentaren.

Jeg har også jobbet som informasjonssjef i Utenriksdepartementet, og som nyhetsredaktør i Fredriksstad Blad. Var også innom TV2 i en kort periode.

Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

norsk, engelsk, noe tysk.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans