Ole Christian Eklund

Adresse

Granatveien 8
1454 Fagerstrand

Mobil

93068729

E-post

post@oceklund.com

Kort om meg

Frilans fotojournalist bosatt på Nesodden. Har hjerte for det dokumentariske og historiene bak.

Biografi

Jeg er oppvokst i Oslo og fant fotointeressen i 15 års alderen og ble utvilsomt påvirket av min kunstneriske far i oppveksten. Jeg gjorde journalistisk arbeid og fotograferte for “Grenseposten” i Kirkenes under militærtjenesten. I 1987-88 gikk jeg massemedialinjen ved Rønningen Folkehøyskole i Oslo med foto som valgfag.
Jeg fikk praksisplass på fotolab'en hos VG i 1988. Her fikk jeg anledning til å fotografere og publisere mine bilder. De første bildene som kom på trykk var i VG-Rampelys og i VGs magasinbilag. Samme år søkte jeg plass på Pressefotografskolen i Fredrikstad, men nåløyet var for trangt. Jeg valgte yrkesfag og utdannet meg til tømrer i 1989. Dette jobbet jeg som frem til 2006 da ryggen brått sa stopp og jeg måtte gi meg.
jeg tok ett år med undervisning på Utdanningshuset (2006/2007) for å oppdatere meg selv på den digitale fotograferingen - skolen ble til Bilder Nordic School of Photography året etter.
I februar 2008 deltok jeg på fotograf Morten Krogvold sin workshop Trinn 1 i Vågå. Jeg har videre deltatt på workshop med fotograf Robert Sannes - trinn 1, 2 og 3 i Oslo. Jeg debuterte med utstillingen «En bit av virkeligheten» på Nesodden etter en tur til Palestina januar/februar 2014. Samme år deltok jeg med seks bilder i to kategorier i “Travel Photographer of the Year” i 2014. Bildene jeg sendte inn kom til finalen.
Jeg leverte bilder til i alt seks artikler som avisen Klassekampen publiserte etter en ny reise jeg gjorde til Palestina november samme år. Senere har jeg levert stoff til nettmagasinet Revolt Media og fra 2016 har jeg jobbet som frilanser for Kulturmagasinet PLNTY og for Akershus Amtstidene.

Spesialområde

dokumentar, portrett

Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

engelsk

Arbeidsprøver

Lenker

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans