Kort om meg

FORTELLENDE JOURNALIST

Biografi


Marit Sunnanå Aalrust (f.1985) er en erfaren featurejournalist og sakprosa-forfatter, med flere prestisjetunge prisnominasjoner bak seg. Hun har jobbet som journalist for Dagbladet Magasinet, VG Helg, DN Lørdag og A-magasinet, i tillegg til å jobbe som tekstredigerer for DNs D2 og Dagbladet Magasinet - hos sistnevnte har hun også vikariert som utgavesjef. I 2019 ble det digitale satsningsprosjektet “Benken” (Dagbladet) nominert til The European Digital Media Award. Hennes første bokutgivelse hvor hun var en av to hovedforfattere, “Norske sjømannstatoveringer” (Magikon, 2013), ble nominert til Brageprisen i 2013. Hun har også forfattet boken “En natt i Oktober” (Cappelen Damm, 2016) om det såkalte halloween-drapet, og etterspillet som fulgte i rettsbehandlingen. 

Marit er utdannet journalist og har en BA i sosiologi. 

Godt språk og historiefortelling er hennes varemerke. Intervju- og portrettoppdrag er særlig interessant. 

Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

norsk, engelsk, nynorsk

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans