Ida Therese Lindvall

Adresse

Sigurd Iversens vei 47B
0281 Oslo

Telefon

99747280

E-post

ida@lindvall.no

Mobil

99747280

Kort om meg

Livsglad og nysgjerrig frilansjournalist med erfaring fra reisemagasiner, lokalaviser, kultur/underholdning, interiør og dyr. Brenner for både mennesker og dyr og engasjerer meg fullt og helt i jobben

Biografi

En allsidig journalist som er kreativ, effektiv, kritisk og nysgjerrig. Jeg skriver gjerne saker som har litt glimt i øyet, men jobber også med temaer som har et mer alvorlig preg. Jeg får oftest tilbakemelding om at sakene mine er levende og lettfattelige.

Min journalistkarriere begynte i 2004 da jeg under studietiden ble engasjert som frilanser hos SAS Braathens Magasinet (senere SAS Norge). Her var jeg ansvarlig for destinasjonsguiden ("Hva Skjer?"), i tillegg til å skrive flere større artikler og gjennomføre intervjuer. Deretter gikk veien videre via lokalavisen Akers Avis Groruddalen, samt deres søsteravis Avisa Østbyen, der jeg gjorde både små og store saker innenfor politikk og samfunn. I 2008 begynte jeg som tilkallingsvikar for kjendisnettstedet Seher.no, der jeg dekket premierer og andre arrangementer, i tillegg til å finne nyhetsstoff om norske og utenlandske kjendiser, samt gjøre intervjuer. Jeg jobbet fire uker som redaktør for ungdomsnettstedet Topp.no sommeren 2008, og sommeren 2009 ble jeg engasjert som ferieredaktør for bolig- og interiørnettsiden Hjem.no, som også hadde et samarbeid med VG Nett. Jeg fortsatte og skrive som frilanser for dem frem til sommeren 2011 da nettsiden ble byttet ut med et ikke-redaksjonelt nettsted. Samtidig ble jeg engasjert som frilansjournalist for magasinet Hundesport, der jeg til nå har gjort en lang rekke med oppdrag fra mai 2011. Høsten 2011 tok jeg på meg et vikariat som reporter for ukebladet Her og Nå, der jeg hadde ansvaret for utenriksstoffet ut desember. I tillegg har jeg også samarbeidet med interiørfotograf Per Erik Jæger og boligstylist Marianne De Bourg fra firmaet Endelig Mandag, der jeg har vært med på interiøroppdrag og skrevet saker for dem (disse sakene har blant annet blitt levert til Norsk Ukeblad). Mai 2011 engasjerte jeg meg som frivillig journalist og medieperson for nyoppstartede SPCA Norge (Socitey for Preventing Cruelty to Animals) som driver med dyrevelferd i praksis.

Jeg har studert både reklame, PR og journalistikk og har også deltatt på sommerskole der jeg studerte amerikansk språk, kunst og kultur som 16-åring. I tillegg er jeg selvlært som fotograf da flere av mine faste oppdrag innebærer at jeg tar bilder selv, og er erfaren med bildebehandlling i både i Photoshop og InDesign.

Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

Norsk morsmål og engelsk flytende

Arbeidsprøver

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans