Birgit Kolboe

Adresse

Falsens gate 20b
0556 Oslo

E-post

birgit@birko.no

Mobil

99603848

Kort om meg

Frilansjournalist bosatt i Oslo med spesialfeltene gastronomi, håndarbeid, sport og vitenskap. Jeg leverer gryteferdig tekst, rediger egne bilder, språkvasker og leser korrektur.

Biografi

Begynn gjerne med å klikke deg inn på nettsiden min. Der finner du både bilder og lenker til artikler og andre tekster. Den forteller deg mer om meg enn denne siden.

Jeg er skribent, språkvasker, korrekturleser og faktasjekker. Jeg har cand.mag.-grad i geofysikk fra Universitetet i Oslo og Universitet i Bergen, mastergrad i internasjonal journalistikk fra City University i London og kan titulere meg vinkelner og kokebokforfatter. Jeg er også halvt utdannet sydame, og håndarbeid er en stor lidenskap.

Inntil Tara Smak gikk inn i 2015, var jeg halvparten av en duo som sto for vinspalten. Jeg skrev også en rekke artikler fra inn- og utland for magasinene i Tara-familien. Fra 2011 til 2013 var jeg fast ansatt i Apéritif, kursarrangør og Norges største nettside for mat og drikke. Jeg frilanser fortsatt for bransjemagasinet Apéritif. 

Jeg har skrevet to årbøker for Vålerenga (2004- og 2005-sesongen), og jeg leverte innholdet til kampprogrammene for både VIF og LSK i flere år. 

I 1993 ble jeg en av de første værdamene i TV 2, og i 1995 fikk jeg en deltidsstilling som produksjonsmedarbeider og reporter i kanalens sportsredaksjon. Jeg hadde prosjektansvaret for TV 2s værsatsing i åtte måneder fra mai 1996. 

Til slutt vil jeg si at jeg fotograferer, redigerer egne bilder og leverer gryteferdige artikler. Jeg er over gjennomsnittet opptatt av godt språk og tilhører den litt utdaterte mennesketypen som finner språkvask, korrekturlesing og faktasjekk både givende og viktig. Jeg har språkvasket og korrekturlest en rekke bøker for Frisk forlag, deriblant åtte kokebøker. Min egen kokebok heter Uten gluten og er skrevet i samarbeid med Anja Skjævestad, toppkokk og cøliaker.

Spesialområde

Mat og drikke

Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

flytende engelsk, fransk dagligtale

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans