Birgit Kolboe
Frilansjournalist, språkvasker og korrekturleser / Oslo

AdresseFalsens gate 20b |
|
E-post |
Mobil99603848 |
Kort om meg
Frilansjournalist bosatt i Oslo med spesialfeltene gastronomi, håndarbeid, sport og vitenskap. Jeg leverer gryteferdig tekst, rediger egne bilder, språkvasker og leser korrektur.
Biografi
Jeg er skribent, språkvasker, korrekturleser og faktasjekker. Jeg har cand.mag.-grad i geofysikk fra Universitetet i Oslo og Universitet i Bergen, mastergrad i internasjonal journalistikk fra City University i London og kan titulere meg vinkelner og kokebokforfatter. Jeg er også halvt utdannet sydame, og håndarbeid er en stor lidenskap.
Inntil Tara Smak gikk inn i 2015, var jeg halvparten av en duo som sto for vinspalten. Jeg skrev også en rekke artikler fra inn- og utland for magasinene i Tara-familien. Fra 2011 til 2013 var jeg fast ansatt i Apéritif, kursarrangør og Norges største nettside for mat og drikke. Jeg frilanser fortsatt for bransjemagasinet Apéritif.
Jeg har skrevet to årbøker for Vålerenga (2004- og 2005-sesongen), og jeg leverte innholdet til kampprogrammene for både VIF og LSK i flere år.
I 1993 ble jeg en av de første værdamene i TV 2, og i 1995 fikk jeg en deltidsstilling som produksjonsmedarbeider og reporter i kanalens sportsredaksjon. Jeg hadde prosjektansvaret for TV 2s værsatsing i åtte måneder fra mai 1996.
Til slutt vil jeg si at jeg fotograferer, redigerer egne bilder og leverer gryteferdige artikler. Jeg er over gjennomsnittet opptatt av godt språk og tilhører den litt utdaterte mennesketypen som finner språkvask, korrekturlesing og faktasjekk både givende og viktig. Jeg har språkvasket og korrekturlest en rekke bøker for Frisk forlag, deriblant åtte kokebøker. Min egen kokebok heter Uten gluten og er skrevet i samarbeid med Anja Skjævestad, toppkokk og cøliaker.
Spesialområde
Målform
Språk jeg behersker
Arbeidsprøver
Dokumenter
- Biodynamisk vin i Chablis (Tara smak)
- Vietnamesisk velsmak (Tara smak)
- Den store kinareisen (Tara på reise)
- En høyst levende tekultur (Apéritif)
- En røykfylt historie om fisk (Tara smak)
- Sexy og humoristisk (Tara)
- Blomstrende matkultur i Kaukasus (Tara smak)
- Vinspalte i Tara smak
- Utdrag fra Vålerengas årbok 2005
- Juleshopping i Praha (Tara)
- Den velutstyrte mannen (Tara smak)
- Jakten på ekte mezcal (Apéritif)
- Ekstra sterk nytelse i stummende mørke (Apéritif)
- Vietnams spiskammer (ikke publisert - vil du ha den?)
Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.