Birgit Kolboe

20140221 dsc 4448

Adresse

Falsens gate 20b
0556 Oslo

E-post

birgit@birko.no

Mobil

99603848

Kort om meg

Frilansjournalist bosatt i Oslo med spesialfeltene mat og drikke, sport og vitenskap. Leverer tekst og foto. Jeg tar også oppdrag som språkvasker og korrekturleser.

Biografi

Jeg har cand.mag.-grad i geofysikk fra Universitetet i Oslo og Universitet i Bergen, mastergrad i internasjonal journalistikk fra City University i London og kan titulere meg vinkelner. Jeg er halvparten av en duo som skriver vinspalten i Tara Smak. Jeg har også språkvasket og korrekturlest flere bøker om helse og fotball.

Fra januar 2011 til våren 2013 var jeg fast ansatt i magasinet, nettsiden og kursarrangøren Apéritif. Der har jeg skrevet for nett og  magasinene Bar og Apéritif. Jeg har også oversatt og språkvasket artikler samt korrigert bilder og publisert saker på nett.

Fra januar 2001 til høsten 2010 frilanset jeg. Mine hovedoppdragsgivere var Sportsblikk, Fotballguiden, Vålerenga Magasin, Unibet, Vålerenga Fotball og Lillestrøm Sportsklubb. Jeg skrev kampprogrammer for både VIF og LSK, og var Kjetil Rekdals, Arne Erlandsens og Uwe Röslers stemme i Trenerens hjørne. Jeg har skrevet to årbøker for Vålerenga.

Fra juni 1993 til januar 1997 var jeg ansatt i TV2. Jeg presenterte været i hele perioden. De siste åtte månedene hadde jeg prosjektansvar for kanalens værsatsing. Jeg var også en del av sportsredaksjonen i et år fra oktober 1995. I sporten hadde jeg to hatter: produksjonsmedarbeider og reporter.

Til slutt vil jeg si at jeg er over gjennomsnittet opptatt av godt språk, og at jeg tilhører den litt utdaterte mennesketypen som finner språkvask og korrekturlesing både givende og viktig.


Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

flytende engelsk, fransk dagligtale

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans