Gabrielle Solaké Sanneh Graatrud

Kort om meg

Erfaren frilansjournalist som skriver personintervjuer, portretter, kultur- og ledelsesstoff. Har laget radioserien Min mystiske venninne, nominert til Årets faktabaserte podkast av Prix Radio 2022.

Biografi

Frilansjournalist med mer enn 20 års bransjeerfaring. Skriver nå hovedsakelig personintervjuer, portretter og kulturstoff for Dagbladet Bok, samt karriere- og ledelsesstoff for Teknisk Ukeblad Media. 

Har i tillegg laget podkastformat for Fabel, og laget radioserien «Min mystiske venninne» som ble nominert til Årets faktabaserte podkast under Prix Radio 2022.

Er en kompetent fotograf og har jobbet med film- og videoproduksjon.

Var tidligere ansatt i Aftenposten i 5,5 år, og var de tre siste årene ansvarlig for oslobilaget «Midt i Byen». Søkte en sluttpakke i 2010 for å forsøke meg som frilanser og reisejournalist. 

Har siden jobbet for og skrevet artikler for NRK, Dagsavisen, Dagbladet, Aller, Egmont Hjemmet Mortensen, Ballade og Kult Mag. 

Har også hatt større kommunikasjonsoppdrag for kulturbedrifter som Aschehoug forlag og Oslo World Music Festival.

Har en 4-åring cand. mag-grad fra Universitetet i Oslo, en 2-årig journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo og en mastergrad i organisasjon og ledelse fra NTNU, med spesialisering innen coaching og relasjonell ledelse. Skrev masteroppgave om stressmestring blant frilansjournalister. Den kan leses her: https://ntnuopen.ntnu.no/ntnu-xmlui/handle/11250/3069833

Har bygget opp og driver en egen reiseblogg www.wetravel.no

Målform

Bokmål

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans