Kort om meg

FrilansTove leverer kulturstoff,oversetter, skriver programtekster, vurderer manus og fotograferer. Motto: Skap leselyst!

Biografi

FrilansTove ble startet i 2007, men pennen har vært aktiv siden tidlig på 90-tallet.
Spesiell interesse for kulturstoff: reise/festival/konsert/bok/albumomtaler/brosjyretekster. Jeg har i tillegg oversatt en bok og skrevet en ungdomsroman innkjøpt av kulturrådet.
- Jeg er asfaltjente, oppvokst i en kulturkollisjon, født øst for ælva og oppvokst i Bærum. Utdannet innenfor fagene sosialantropologi, religionshistorie, livssyn & etikk (UIO). Ped.sem. samt diverse kurs ved Institutt for Journalistikk: Digital fotografering 2008, Redigering 2010, Profesjonaliseringskurs 2011. I 2016 fikk jeg tilbud om oversetterjobb engelsk-norsk og har oversatt "Finn Roen med Yoga". Interessen for musikk førte til et år som spaltist i Jefferson Blues Magazine.Mine reportasjer/kulturstoff har stått på trykk i lokale og regionale aviser, blader og nettaviser som:
Dagsavisen, Dagbladet, VG, Aftenposten, Nationen, Norsk Ukeblad, KK, Motor, Kamille, Familien, Pensjonisten, Usbl Nytt, Utrop, Det Gode Liv, Findexa, Ekstrabladet, Flair Business, The Foreigner, No Magazine, Shape Up, Ballade , Erlik Oslo, Samora, Stemmer, Viser, Bluesnews, Rockman, Desibel, Panorama, Viser, Bok365, ABC Nyheter, Dagens Perspektiv, Plot, Ságat, Sinn & Samfunn, Sett Nordfra, Samimag, Avvir, Viser, Bok og Bibliotek, Minerva samt Goetheinstituttet.

Jeg har studert fjernadopsjon i India og har arbeidet på Barn -og Unges kontakttelefon (Røde Kors/Redd Barna) og som flyktningfullmektig. Har også vært tilknyttet barnevernet som besøkshjem, tilsynsfører og støttekontakt for barn og ungdom .
Språk: kurs i farsi/urdu og bestått Transwise norsk-engelsk oversetterprogram.
Hobby: Aktiv diktskribent/Vunnet tre nyord-konkurranser i NAOB.
Vunnet: Vant visetekstkonkurranse i bladet Viser/Visor 2019.

Ungdomsroman: ”Jeg heter Navnløs”  er tilgjengelig på skoler og biblioteker landet rundt.  Ungdomsskoleelever benytter boken den dag i dag til særoppgaver. Relansert som EBOK i 2020. Ikke nøl, men ta kontakt om du/dere har ledige oppdrag der jeg kan bidra med min kompetanse.

https://www.forfatterkatalogen.no/forfattere/tove-andersson/
Jeg heter Navnløs | Biblioteksentralen (bibsent.no)

Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

engelsk + fusker i flere språk

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans