Kort om meg

FrilansTove leverer reisereportasjer, kulturstoff,oversetter, skriver programtekster og fotograferer. Motto: Skap leselyst!

Biografi

FrilansTove ble startet i 2007, men pennen har vært aktiv siden tidlig på 90-tallet.
Spesiell interesse for kulturstoff: reise/festival/konsert/bok/albumomtaler/brosjyretekster. Jeg har i tillegg oversatt en bok og skrevet en ungdomsroman.
- Jeg er asfaltjente, oppvokst i en kulturkollisjon, født øst for ælva og oppvokst i Bærum. Utdannet innenfor fagene sosialantropologi, religionshistorie, livssyn & etikk (UIO). Ped.sem. samt diverse kurs ved Institutt for Journalistikk: Digital fotografering 2008, Redigering 2010, Profesjonaliseringskurs 2011. I 2016 fikk jeg tilbud om oversetterjobb engelsk-norsk og har oversatt "Finn Roen med Yoga". Interessen for musikk førte til et år som spaltist i Jefferson Blues Magazine.Mine reportasjer/kulturstoff har stått på trykk i lokale og regionale aviser, blader og nettaviser som:
Dagsavisen, Dagbladet, VG, Aftenposten, Nationen, Norsk Ukeblad, KK, Motor, Kamille, Familien, Pensjonisten, Usbl Nytt, Utrop, Det Gode Liv, Findexa, Ekstrabladet, Flair Business, The Foreigner, No Magazine, Shape Up, Ballade , Erlik Oslo, Samora,Stemmer, Viser, Bluesnews, Rockman, Desibel, Panorama, Viser, Bok365, ABC Nyheter, Dagens Perspektiv, Plot, Ságat og Sett Nordfra.

Jeg har studert fjernadopsjon i India og har arbeidet på Barn -og Unges kontakttelefon (Røde Kors/Redd Barna) og som flyktningfullmektig. Har også vært tilnyttet barnevernet som besøkshjem, tilsynsfører og støttekontakt for barn og ungdom .
Språk: kurs i farsi/urdu og bestått Transwise norsk-engelsk oversetterprogram.
Hobby: Aktiv diktskribent/Vunnet tre nyord-konkurreaner i NAOB

Ungdomsroman: ”Jeg heter Navnløs” utgitt i 2002 ble innkjøpt av Kulturrådet og er tilgjengelig på skoler og biblioteker landet rundt.  Ungdomsskoleelever benytter boken den dag i dag til særoppgaver. Ikke nøl, men ta kontakt om du/dere har ledige oppdrag der jeg kan bidra med min kompetanse.Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

engelsk + fusker i flere språk

Arbeidsprøver

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans