Lars Elton

Adresse

Munkedamsveien 79
0270 Oslo

E-post

lars@elton.no

Mobil

+47-9328 1943

Kort om meg

Skrivende journalist, kritiker og redaktør med god billedsans. Mangfoldig erfaring siden 1985. Fast kritiker i Dagsavisen. Forfatter og redaktør av ulike publikasjoner. Kommenterer i NRK og TV2.

Biografi

Driver firma: Elton - journalistikk & kritikkErfaren kritiker og redaktør / Ofte benyttet kommentator i NRK radio og TV / Språksikker og en habil fotograf / Har skrevet for et stort utvalg publikasjoner opp gjennom årene.Kunstkritiker og kommentator for Dagsavisen siden høsten 2014
Var med og planla og startet opp nettstedet Kunstavisen.noFast kritiker i VG 1999-2014, der jeg dekket kunst, arkitektur og design / Har også vært kritiker i Aftenposten, Morgenbladet og Klassekampen. / Redaktør for NILs årbok "Rom & møbler" 2003-2011 (NIL = Norske interiørarkitekter og møbeldesigneres landsforening) / Var fast arkitekturkritiker i Aftenposten 1988-2003, skrev også i A-magasinet / Tidligere også fast bidragsyter til tidsskriftene KUNST risprog, NæringsEiendom og tidsskriftet Estate Eiendom. Redigerte, skrev og fotograferte alt stoff til bladene Kvadraturnytt (1998-2009), MALerklatten (1999-2006) og Byfolk Info (2005-2009).
Har skrevet, redigert og bidratt til flere bøker. Jurysekretær og -skribent for ulike juryer.

Spesialområde

kultur, kunst, arkitektur

Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

engelsk, tysk, svensk og dansk

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans