Tone Sutterud

Mobil

+44 (0) 7515645410

E-post

tsutterud@gmail.com

Kort om meg

Journalist, oversetter og audiovisuell oversetter. Dekker det meste, spesialiserer meg på kultur, miljø, portrettintervjuer, reise. Se mer på min hjemmeside tonesutterud.com.

Biografi

Bosatt i London siden 1985, frilansjournalist siden 1978. Har jobbet og jobber for bl.a. Aftenposten, A-magasinet, VG, Dagens Næringsliv, NRK, The Guardian, The Independent, Dagens Nyheter og store deler av norsk ukepresse, særlig Vi Menn, KK, Det Nye og Tara. Mange års erfaring som musikk- og kulturjournalist i London for bl.a. Nye Takter, Beat, Puls, Talk og Tique. Har vært reporter for NRK radio og TV3 nyheter og underholdningsavdeling. Jobber også som oversetter fra engelsk til norsk og norsk til engelsk, bl.a. audiovisuell teksting av serier som Brennpunkt, Himmelblå og Mammon for salg i utlandet, og oversettelse av fiilm- og TV-manus for NRK, Nordic Stories, Viafilm og Merfilm, samt oversettelse av BI Norwegian Business Schools nettsider til engelsk.   

Spesialområde

journalist, oversetter

Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

engelsk, spansk

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans