Julie Maske

Adresse

Graahbakken 1
0286 Oslo

Telefon

93810113

E-post

julie@juliemaske.no

Kort om meg

Journalist, redigerer og fotograf med mer enn 30 års erfaring. De siste årene spesialisert innen norsk friluftsliv, naturvern, miljø og folkehelse. Tar gjerne oppdrag utenfor allfarvei.

Biografi

Allsidig frilansjournalist, fotograf og forfatter med base i Oslo. Har tidligere jobbet i DNTs medlemsmagasin Fjell og Vidde, og vært redaktør for DNTs årbøker i en årrekke. Var redaktør for DNTs jubiuleumsbok Kunsten å vandre (2018). 

Har gitt ut boka Ut med ungene (Forlaget Press), skrev kapitell om friluftsliv i ny bok til nye, norske statsborgere og jobber med et større prosjekt om helårsbading i norsk natur. 
Er åpen og nysgjerrig på mennesker og skriver gjerne portrettintervju. Liker å gå i dybden på større saker, og bruker gjerne tid på å forstå sammenhenger og skrive lengre featurereportasjer. 
Har tidligere jobbet i Serbia og Angola, bodd i Frankrike i flere perioder og vært reiseleder/guide i Peru og på Svalbard. Frilansjournalist siden 2022. 

Målform

Bokmål

Arbeidsprøver

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans