Laila Sandvold Macdonald

Adresse

Hammarstoppen 17
2008 Fjerdingby

E-post

laila.macdonald@macademics.no

Mobil

90587277

Kort om meg

Journalist, faglitterær forfatter, språkkonsulent og oversetter.

Biografi

Erfaren frilansjournalist med fartstid siden 2001. Lang erfaring i reportasjer for fag-og bransjeblader. Leverer artikler innen alle journalistiske genre. Jeg hjelper deg også med språkvask og andre språkkonsulenttjenester.

Forfatter av skrivehåndboka Kort og godt norsk-kjappe skrivetips, ei gjennomillustrert håndbok med gode råd og tips, uten tunge grammatiske utgreiinger. Har kjørt flere skrivekurs basert på denne boka. Boka er utgitt på eget forlag, Macademics Forlag. 

Cand Philol 2006 med hovedfag i engelsk (amerikansk historie). Prøv meg gjerne på oversettelser, engelsk/norsk eller norsk/engelsk.

Tidligere ansatt/tillitsvalgt innen bank/finans og post. Kjenner derfor mange problemstillinger innen arbeidslivet fra innsiden. Det gjør det enklere å forstå det jeg skal skrive om som journalist.


Jeg bor nær Oslo, og kan dekke saker i hele storbyregionen. Reiser også, om ønskelig/nødvendig.Målform

Bokmål

Språk jeg behersker

svensk, dansk, engelsk, noe tysk

Arbeidsprøver

Arbeidsprøvene (inkl fotografier/tegninger) er beskyttet etter Lov om opphavsrett, og kan ikke brukes uten avtale med frilanseren på denne siden.

Norsk Journalistlag

Om Frilanskatalogen

Frilanskatalogen er utviklet og driftes av Norsk Journalistlag (NJ). Den viser de frilansjournalister og - fotografer som er medlemmer i NJ og som har registrert seg i katalogen. Her kan oppdragsgivere enkelt finne frem til aktuelle frilansere, og ta direkte kontakt.

Les mer om Norsk Journalistlag

Om NJ Frilans

NJ Frilans er et lag i Norsk Journalistlag. Journalister og fotografer som har journalistikk som yrke, kan søke om medlemskap. Norsk Journalistlag arbeider for medlemmenes arbeidsbetingelser og for journalistikkens vilkår i samfunnet.

Les mer om NJ Frilans